• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Medlem af       

                                                                Ombygning af voliere 2012

 

Vores fascination af dværgpapegøjer førte til en større ombygning af vores voliere

Vi vil gerne fortælle lidt om vores forhold til de små charmerende væsener.

Da vi startede for snart seks år siden med at holde fugle i større stil byggede vi voliere ude i haven 7stk (1x4x2,2m),hvor i der kom hovedsalig australske parakitter og et enkelt par sorthovedet dværgpapegøjer. Vi fik hurtigt mange unger i flere farver og vi indkøbte også flere mutationer i sorthovedet uden rigtig at have forstand på det, men vi syntes at de forskellige farver var flotte.

For ca. 3 år siden begyndte vi at sætte os ind i de forskellige arter og fandt ud af at vi gerne ville have fuglene i naturfarvet så vi gik på jagt efter disse. ( vi har ikke det fjerneste imod mutationer men vi er bare meget fascineret af de naturfarvede)

Vi havde søgt på nettet om disse fugle og fandt en hjemmeside på agapornis.dk som vi læste meget på. Så for 2 år siden blev vi meldt ind i klubben og det har bare været rigtig positivt og meget lærerigt samt at vi er blevet taget godt imod.

Det begyndte at gå stærkt med at få nye arter ind i fugleholdet og pladsen blev meget trang i volierene så vi solgte nogle af parakitterne for at få plads.

Et tab af 14 dværgpapegøjer fik os til at tage beslutning om en større ombygning​

Da vi sidste vinter mistede mange dværgpapegøjer (14stk ) tog vi en stor beslutning om at vi ville hellige os 100% de små væsner.

Vi gik i gang med at få indrettet et rum i kælderen til kassebure,der er 17 stk og vi har 6 ude i skuret. Her i foråret valgte vi at sælge alle parakitterne så vi kunne få bygget vores voliere om ude i haven således at vi kan have dem siddene hele vinteren frostfrit.

Vi valgte at tage halvdelen af Volierne (4 stk.) for at bygge dem om. Der kom nyt Ståltag på hele anlægget og det er blevet isoleret med 100mm i gulve,lofter samt væggene. Herefter har vi opbygget 6 nye voliere som er 1x2x2m. ( der er i alt 9 voliere i haven til dværgpapegøjerne) Ud mod haven er der sat termovinduer i samt tråd på den indvendige side, og de er lavet således at de kan hægtes af om foråret og påhægtes om vinteren.

Nu med 7 arter ud af 9

I dag har vi 7 arter ud af de 9 der findes i naturfarvet. Vores fremtidsplaner med de små charmerne fugle er at vi kan yngle året rundt og at vi altid har en flok siddene af dem alle. Det var vores historie om de små væsner som vi er rigtig meget glade for. Tak til hele klubben for jeres måde at være på. Vi glæder os til mange mange år i klubbens regi.

Herunder vil I kunne se billeder af den omtalte ombygning og naturligvis resultatet.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now