• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Medlem af       

 

                                                                                        Gråhovedet 2010

I 2010 fik vi de første par Gråhovedet som vi syntes er en utrolig flot fugl, men med et specielt pemperament.

Hos ham som vi købte dem af fik vi en masse at vide omkring pasning og pleje af disse små banditter.De skulle have kanariefrø eller en god undulatblanding.

Når man skal yngle med denne art fik vi at vide det ville være en god ide at sætte paret i kassebur og lade dem gå i ca 14 dage inden man giver dem en redekasse og laurbærblade til at bygge rede med. Vi fulgte alle de råd som vi havde fået med hjem og der kom da også en flok unger i 2011,så det var bare helt i top.

Der blev gjort nogle overvejelser om vi kunne gøre det anderledes for at berolige fuglene lidt så de ikke stressede så meget når vi kom ud til dem.

Vi startede med at sætte en radio op som kørte sammen med lyset så der var noget støj hos dem. Det hjalp da også en hel del på dem,men vi mente det kunne blive bedre.

Så da vi havde fået lavet vores nye rum i kælderen besluttede vi at prøve at have dem i samme rum som de andre dværgpapegøjer,der er der også radio sammen med lyset.

Det har vist sig at det var en god ide at gøre for de er blevet rigtig meget rolige af det når vi kommer ind i rummet.De kan selvfølgelig godt mærke når der kommer fremmede ind til dem,men det kan de andre jo også godt fornemme.

Da der tit er overskud af hanner i denne art og det er svært at komme af med dem. Så her er lige en solstrålehistorie.

Som sagt så har vi lige pt 2 avlspar og nogle løse hanner. Det ene par gik i fæld så de må vente lidt. Det andet par blev sat i kassebur og gik der i 14 dage inden de fik en redekasse og laurbærblade til at bygge af.

De gik igang med det samme og ca 3 uger efter kom det første æg, de lagde 6 i alt.Så var det bare at vente til de havde ruget en uges tid så vi kunne få dem lyst for at se om de var befrugtet.( det var de alle 6 så der var fuldt hus ) Der klæggede 5 unger hvoraf den mindste døde efter et døgn. De 4 andre voksede rigtig godt og de blev ringet. En god fugleven ringede og spurgte om om jeg kunne hjælpe ham for han havde en gråhovedet unge der var ringet men forældrene ville lige pludselig ikke passe den mere. Vi fandt ud af at der kun var 2 dages forskel på hans og vores unger,så jeg indvilligede i at hente den og prøve at ligge den ind til vores unger. Det gik fint og forældrene tog imod den med det samme. Da vi kørte derfra sagde manden at det kunne være sjovt hvis det så var en hununge men det måtte vi jo så vente at se.( han vidste godt at vi manglede hunner )Da ungerne var ca 3 uger kunne vi se ungernes køn, og det viste sig at være hunner alle 5 stk. Det er jo bare helt fantastisk og rigtig dejligt at det lige faldt så heldigt ud.

De er alle 5 unger kommet på pind så nu kan vi lave nogle gode par ( da de ikke er i familie med de løse hanner som vi har siddene ) Der er også lige blevet indkøbt en ny god avlshan så nu er vi godt kørende med gråhovedet dværgpapegøjer.

Parret ruger igen så det bliver spændene at følge.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now