• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Medlem af       

​                                                                Flytning 2 del  2016

Første del handlede om det nye fugle/yngle rum som vi har fået lavet.

Vi har også fået lavet et nyt fuglehus ude i haven. Det er blevet på en størrelse af 3 x 4 x 2. (B, L, H) Vi har valgt at lave huset på en anden måde end som tidligere. Bunden af huset er lavet at en ramme med tværgående strøer, på 100 mm. Det er så sat op på nogle søjler som er blevet gravet i jorden.

Uden om hele huset er der gravet en rende på 60 cm i dybden, hvor der er sat nye eternit pladder på hele vejen rundt. I bunden af renden er der lagt knust tegl, som gerne skulle være med til at virke som rottesikring. Bunden af gulvet er fyldt op med grus, til lige under strøerne. Imellem alle strøerne er der isoleret med 100 mm flamingo. Oven på strøerne er der lagt 25 mm gulvpladder.

Alle væggene er også lavet som rammer nede på jorden, hvor efter de er blevet rejst på bunden af huset. Da væggene var rejst, blev spærene til taget lagt op. Taget som vi har valgt er et rødt stålprofil, som vi havde taget med fra det gamle fuglehus. Loft og vægge er isoleret med 100 mm rockwool. Udvendig er der først sat vind pap på, inder der er blevet sat 22 mm krydsfiner plader på.

Indvendig på vægge og loft er der kommet nogle 25 mm glatte plader på, som vi har købt igennem Lenes arbejde.

Alt indvendig er malet hvidt, og der er kommet laminat gulv på så det er nemt at holde rent.

Indvendig er der blevet sat 2 voliere op som måler 2 x 1,5 x 2 m ( B, L, H). Udvendig er der lavet 2 voliere på 2 x 2 x 2 m. Der er lavet et ud flyvnings hul på ca. 10 x 10 cm i hver voliere, så de kan flyve ud og ind.

Alle voliererne er lavet af PLL volieren i galvaniseret stål efter mål. Huset udvendig er malet i en grålig farve.

I disse voliere går de sodbrunhovedet og jordbærhovedet når de ikke er ind for at yngle. Der bliver fodret inden for med frø og vand. Ude får de frugt og grønt, samt de adgang til et fuglebad.

Det var så lige lidt om bygning af vores nye fuglehus, efter flytningen. Det skal lige nævnes at både fuglestue inde og huset i haven, har vi haft nogle rigtig gode venner som har givet den gas med at hjælpe. De har været fantastiske, så det sætter vi stor pris på.

Når dette læses er vi i fuld gang med at få lavet en hel ny have, men det er en anden historie.

Vi glæder os til at skulle nyde vores nye fuglehold.

De bedste hilsner fra Lene og Mads ( Fyn )

​Her under er der bilder fra Start til det nye anlæg står færdigt. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now