• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Medlem af       

                                                                        Brasilianske Pygmæugler 2011

 

Uden vi vidste det, blev det en drøm, der senere blev til virkelighed​

Jeg vil gerne fortælle om vores små ugler som vi faldt for i november 2010 på fuglemarkedet i Assentoft.

Vi opdagede de små ugler ved et tilfælde da vi gik rundt på markedet og de var bare så søde og charmerende at vi skulle vide mere om disse små væsener. Vi fik en rigtig lang og god snak med dem der havde dem med omkring både deres burforhold og deres spisevaner. Det blev mere og mere interessant at høre om de små dyr. Vi snakkede meget om disse da vi kørte hjemad og inden vi var nået til Fyn havde vi besluttet at sådan nogle måtte vi bare eje.

Efter nogle dage og mange overvejelser bestilte vi et par. Søndag den 16 januar 2011 oprandt den store dag hvor vi fik de to små væsener hjem.

Succes med yngel​

De blev sat i en voliere der var 1,2x2,5x2m ude i vores baghus hvor der er lys i ca. 10 timer i døgnet og ca. 10g varmt. De får mus og daggamle kyllinger at spise samt vand at bade i,det gør de ca. en gang om ugen.

De stortrives rigtig godt og de spiste godt fra starten af. De havde fået en alm. Parakit kasse hængt op i volieren hvis de nu skulle finde på at ville yngle på et tidspunkt. Efter ca. 14 dage begyndte de at bruge kassen og vi så at hannen slæbte musene ind i kassen.

Da jeg kiggede til dem mandag den 21 februar opdagede jeg til min store overraskelse at de var begyndt at lægge æg,der var et. Hun lagde et æg hver anden dag indtil der var fire i alt.

Hun begyndte at ruge den 28 februar. Så nu var det spændende og se om hun ville blive liggende og om de var befrugtet. Da der var gået ca. 14 dage så vi at hun var ude og flyve lidt, jeg gik forsigtigt ind til dem og så ned i reden hvor jeg lyste æggene,de var befrugtet alle fire så det blev rigtig spændende at se hvor mange der ville komme. De ruger i 28 dage,så mandag den 28 marts klækkede der fire unger.

De 2 af dem døde inden for 2 døgn men de andre to levede og voksede rigtig godt. De blev ringet da de var 9 dage gamle og efter fire uger kom de af kassen. Det var en stor dag for os da det skete. Efter ca. 1 uge var de begyndt at spise selv og efter 4 uger var de uafhængige af forældrene. De blev dog hos dem til de var ca. 5 mdr. Hvorefter de blev taget fra. De to gamle gik i fæld og vi tænkte at så ville de nok komme med et nyt kuld næste år.

En glædelig overraskelse

Uglerne ville noget andet, så allerede i september 2011 var der æg igen. Også fire stk. denne gang hvor af der er kommet 3 unger på pind.

Det har været utroligt spændende at følge med i deres adfærd og så er de bare så kære at man ikke kan andet end holde af disse små væsner.

I dag går de i en stor udendørs voliere med adgang til en voliere inden døre.

Det var lige en lille historie om vores hold af brasilianske pygmæugler.

Herunder kan I se billeder fra de klækker ud til de er voksne.​

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now